Vintersporter

vintersporter Det finns många olika aktiviteter som kan göras när solen och sommaren väl är framme. Det är väldigt enkelt att hitta på något, genom att träna ute, springa, fika, shoppa, vara på stranden, grilla ja möjligheterna är väldigt stora. Men är det lika många vintersporter och aktiviteter som kan göras under vintern? Självklart går detta att också ordna och hitta på något under den kalla månaden.

Olika vintersporter

Vad menas då med en vintersport? Jo, det är som det låter en sport som kan utövas på is eller snö. Direkt tänker man på att det kan vara skridskor, ishockey, skidåkning, snowboardåkning, curling med mera. Det finns en rad olika sporter som även under de mest kallade månaderna kan göras. För att berätta lite kort om varje sport så kommer en beskrivning av dem:

  • Curling – Är en av alla vintersporter, där spelarna får glida på stenar på is. Målområdet för dessa stenar är att de är uppdelade i fyra koncentriska cirklar och det är två lag med vardera fyra spelare. De tunga så kallade stenarna som används ska glidas över isen.
  • Skridskor – Är också en av alla vintersporter där fotbeklädnader sätts på fötterna som sedan ska åkas på isen. Det finns en rad olika skridskor: bandy-, ishockey-, konståkningsskridskor med mera.
  • Ishockey – Är en av de många vintersporter som är en lagsport som vanligtvis brukar spelas på is. Det är främst skridskor, puck och klubba av trä som används.
  • Skidåkning – Du transporterar dig på snön med hjälp utav skidor. Det finns lite olika skidåkningar allt ifrån: alpin utförsåkning, längdåkning samt freestyleåkning.
  • Snowboard – Det är en enkel snöbräda, en vanlig träbräda där man åker utför en backe som är snötäckt. Påminner mycket om att det är som att åka surfingbräda eller skateboard framför slalomskidor.

Det finns en rad olika vintersporter som kan spelas när vintern och de kalla dagarna väl är framme.